Netradicinės sportinės veiklos Žygaičių gimnazijoje

Tauragės r. Žygaičių gimnazijoje įgyvendintas projektas „Sportuojanti bendruomenė  – sveika visuomenė“, kuriame dalyvavo 1–4G klasių mokiniai, klasių vadovai, mokytojai.

Karantino metu mokiniai, mokytojai praleido labai daug laiko namuose prie kompiuterių ekranų, tad tęsiant Žygaičių gimnazijos tradicijas, fizinio ugdymo mokytojai G. Tamavičienė ir R. Ramanauskas projekto dalyvius supažindino su fizinio aktyvumo nauda, taisyklingu judėjimu ir pakvietė išbandyti savo jėgas netradicinėse veiklose. Visos sportinių užduočių atlikimo stotelės buvo išdėstytos Žygaičių gimnazijos lauko erdvėse, o renginio pabaigoje mokiniai, mokytojai ir svečiai buvo apdovanoti prizais. Už pagalbą įgyvendinant projektą dėkojame partneriams – Tauragės savivaldybės visuomenės sveikatos biurui (G. Nairanauskaitei, A. Vladičkai, R. Lešinskaitei, J. Marozienei, K. Preikšaitienei), o už suteiktą galimybę įgyvendinti projektą ir skirtą finansavimą dėkojame Tauragės rajono savivaldybei.

Visi projekto dalyviai vieningai sutarė, kad šis projektas ypatingas, nes jo metu ne tik įgijome žinių apie maisto etiketes, jų analizę, pirmąją pagalbą, bet ir fiziškai išbandėme savo jėgas šokdami, vaikščiodami šiaurietišku būdu ar linksmybėmis ant batutų.