Gimnazijos pedagogai dalyvauja mokymuose

Šį rudenį Gimnazijos pedagogų grupė dalyvavo tęstiniuose – Mokyklų darbuotojų kompetencijos psichikos sveikatos srityje didinimo mokymuose, kurių tikslas didinti žinias apie vaikų ir paauglių psichikos sveikatą ir stiprinti jų gebėjimus praktiškai pritaikyti žinias ir nuostatas apie psichikos sveikatą, reikalingas spręsti sudėtingas kompleksines situacijas, kylančias dirbant su vaikais ar paaugliais.
Septynių susitikimų metu buvo diskutuojama ir analizuojamos šios temos: vaikų pageidaujamo elgesio skatinimas; bendravimas su tėvais, nukreipiant juos pas specialistus; pagalba vaikams ir pedagogams, įveikiant patiriamą stresą; efektyvaus bendravimo elementai; pagalba vaikams įveikiant pyktį; savęs pastiprinimo įtaka psichikos sveikatai; išankstinės nuostatos ir stereotipai bendravime su vaikais, vaikų tėvais ir kolegomis.
Šiuo metu mokymų dalyviai 3 mėn. savo darbe pritaikys susistemintas rekomendacijas ir paskutiniojo susitikimo metu įvertins ilgalaikį mokymų poveikį bei dalinsis patirtimi.
Mokymus organizuoja Tauragės r. sav. visuomenės sveikatos biuras.
Visuomenės sveikatos specialistė Raminta Jazdauskė